Båtväder

Med Båtväder får du, baserat på din egen eller din önskade hamnposition, en detaljerad väder- och vindprognos presenterad på ett tydligt och intuitivt sätt. Prognosen i Båtväder presenteras timme för timme och du kan antingen välja att få den uppspelad, eller själv söka rätt på den tid du är intresserad av genom att dra en markör till rätt klockslag. Båtväder är din perfekta kompanjon på din båtsemester!

Hur ser jag väderprognosen framåt i tiden?

Genom att använda "slidern" nertill i vädervyn kan du välja vid vilken tidpunkt du vill se väderprognosen. Du kan även klicka på playknappen för att spela upp prognosen.


Hur hittar man nya hamnar?

Översiktsvyn på kartan kan nås via två sätt. Antingen zoomar man ut från den plats man befinner sig med "pinch to zoom" funktionen eller så klickar man på ikonen för översiktskarta längst ner i högra hörnet.

 


Hur kommer man till vädervy?

För att komma till vädervy zoomar man helt enkelt in till önskat område. När zoomnivån är tillräckligt hög (för att säkerställa kvaliteten på väderinformationen) dyker vädervyn upp automatiskt. Det går även att använda direktzoom-funktionen genom att klicka på knappen med förstoringsglaset längst ner i högra hörnet.

 


Hur kommer jag enklast till vädervy för specifik hamn?

Genom att klicka på grupperingar av naturhamnar zoomar du automatiskt in till de hamnarna. Klickar du sedan på en av hamnarna så kommer en dialogruta med "zooma till väder" upp. Klicka på den för att komma till vädervy för aktuell hamn.


Om jag vill veta namnet på en specifik hamn?

Om du klickar på positionsmarkören för en hamn kommer namnet på hamnen upp i en ruta ovanför ikonen.